HTML

Út a Szebb Jövőbe

A globális gazdasági, és emberi válság kezelési lehetőségei. A blog minden egyes részlete szabadon terjeszthető. A szebb jövő csak hit, és idő kérdése. Hogy mennyi idő, rajtunk múlik.

Friss topikok

  • egy magyar lélek: twitter: egymagyar (2011.02.05. 16:04) Az EU egységének vége
  • egy magyar lélek: @Endru: Köszönöm. Egyenlőre már az is pozitív fordulat lenne, ha kialakulna egyfajta kommunikáció ... (2010.09.09. 00:36) Bevezető

Linkblog

Új világrend hajnalán

2011.02.20. 19:23 egy magyar lélek

Az egyoldalú tömegtájékoztatás csapdája

Az első rövidfilm szolgáljon bevezetésül.

 

Nagy tisztelettel, következzen dr. Hetesi Zsolt előadásaiból néhány kiemelt rész:

A téma iránt bővebben érdeklődőknek az előadás teljes folytatása megtekinthető a következő linken elérhető videótárban: https://www.youtube.com/user/noe2barkaja#g/u ugyanakkor alább egy, a lényeget jól kiemelő vágott verzió egy másik hasonló előadásról.

 

Tegyünk most egy rövid kitérőt demográfiai kérdésekkel kapcsolatban (előre megjegyzendő, hogy a következő videóval kapcsolatban semmiféle faji, vagy vallási előítéleten alapuló megközelítés nem célravezető):

 

Az első ránézésre esetleg összefüggéstelen tudományos és társadalmi jelenségek elemzése közben meg kell állnunk egy pillanatra, és rá kell döbbennünk, milyen kitűnő globális gazdasági, és társadalmi táptalaj van jelenleg a megosztottság terjedéséhez.
Ahogyan már korábban megjegyzésre került, a jelenség makacsul terjedni képes, és a tények ismeretében naivitás és puszta reflexes tagadás lenne azt állítani, hogy mindenképp meg fog állni az arab világ keretein belül. A problémák melyek a megosztottság táptalajául szolgálnak rendszerszintűek, és jelenleg, csupán a terjedésének kezdetén állunk. Nagyon fontos tényező továbbá, hogy végre meglássuk, a rendszer felépítéséből adódóan léteznek olyan érdekek, melyeknek kedvező a polarizáció és az erőszak terjedése.


"A háborúhoz 3 dologra van szükség: pénz, pénz, pénz."
Raimondo Montecuccoli
 

A háborúskodó államok a szükséges pénzeszközhöz hitel formájában jutnak hozzá, mely összeget később, kamattal terhelve kötelesek visszafizetni a kibocsátónak. "Az I. világháború költségei 32 milliárd dollárt tettek ki, a második csaknem tízszer többe került." (Forrás: http://www.masodikvh.hu) Igaz bár hogy a háború valójában üzlet, nem szabad senkire sem bűnbakként tekintenünk!

A záró videó csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utaszebbjovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr72675356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása