HTML

Út a Szebb Jövőbe

A globális gazdasági, és emberi válság kezelési lehetőségei. A blog minden egyes részlete szabadon terjeszthető. A szebb jövő csak hit, és idő kérdése. Hogy mennyi idő, rajtunk múlik.

Friss topikok

  • egy magyar lélek: twitter: egymagyar (2011.02.05. 16:04) Az EU egységének vége
  • egy magyar lélek: @Endru: Köszönöm. Egyenlőre már az is pozitív fordulat lenne, ha kialakulna egyfajta kommunikáció ... (2010.09.09. 00:36) Bevezető

Linkblog

Új világrend hajnalán

2011.03.05. 14:58 egy magyar lélek

Tömegpszichológia

 

Szaúd-Arábiában minden tüntetést betiltottak

Bár az utóbbi napokban zajlottak békés tüntetések Szaúd-Arábiában, úgy tűnik, a vezetés megelégelte a dolgot. A belügyminiszter bejelentette, minden tüntetést betiltanak, és ha mégis ilyesmire kerülne sor, a biztonsági erők minden eszközzel fel fogják oszlatni azt. (BBC)

(Forrás: http://index.hu/kulfold/2011/02/18/lazongas_az_arab_vilagban/)

Adott a vezetés egy formája. Adott a nép. A vezetés, mint minden szerveződési forma saját létének fenmmaradásáért kűzd. Eddig, a többi ország eseményeit látva, engedményeket tettek a nép felé, nyílegyenes tömegpszichológiai megfontolásokat követve.

"(...) külföldi gyógykezelése után hazatérő Abdulah király biztosra megy, bejelentette, hogy megemelik a lakhatási támogatások és egyéb szociális juttatások összegét.

Megelőzendő a zavargások átterjedését országára, a hónapok óta tartó külföldi gyógykezelésből hazatérő király bejelentette, hogy tízmilliárd dollárt, (~2 billió forintot) utal a nemzeti fejlesztési alapba, amely házépítési, üzleti vagy házassági támogatást nyújt a szaúdiaknak. Bejelentette továbbá, hogy a jövőben a munkanélküliek egy évig állami támogatást kapnak." (feb. 23.-i hír)

"Abdullah király szerdán már többek között 15 százalékos közalkalmazotti fizetésemelést és kedvezményesebb lakáshiteleket ígért." (feb. 24.-i hír)

"További engedményekre készül a szaúdi uralkodócsalád, hogy megelőzze a lázadást. Az al-Watan című szaúdi lap jelentése szerint az uralkodó fontolgatja, hogy esetleg megadja a nőknek a választójogot, igaz, egyelőre csak a helyhatósági választásokon." (márc. 4.-i hír) (Források: http://index.hu/kulfold/2011/02/18/lazongas_az_arab_vilagban/?s=sza%C3%BAd ->keresőkulccsal összeláncolt hírfolyam elemek)

A tömegpszichológiát ilyen mesterien alkalmazó vezetésnek, a mostani bejelentés következményeivel szintén, nyilvánvalóan tisztában kell lenniük (az uszítás fogalmát sajnos jól ismerjük...). Egyrészt megállapíthatjuk hogy a borzalmas megosztottság újabb országot ránthat az agresszív jelenségek körébe, másrészt ideje elgondolkoznunk, vajon milyen hatalom utasítására tették a fenti bejelentést.

Hasonló gondolatmenet alapján érdemes megfontolni, vajon mit akar Kadhafi? Megnyeri a háborút és uralkodhat tovább? Esélytelen.

Ébresztő!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utaszebbjovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr242712803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása