HTML

Út a Szebb Jövőbe

A globális gazdasági, és emberi válság kezelési lehetőségei. A blog minden egyes részlete szabadon terjeszthető. A szebb jövő csak hit, és idő kérdése. Hogy mennyi idő, rajtunk múlik.

Friss topikok

  • egy magyar lélek: twitter: egymagyar (2011.02.05. 16:04) Az EU egységének vége
  • egy magyar lélek: @Endru: Köszönöm. Egyenlőre már az is pozitív fordulat lenne, ha kialakulna egyfajta kommunikáció ... (2010.09.09. 00:36) Bevezető

Linkblog

Új világrend hajnalán

2011.02.03. 03:19 egy magyar lélek

Kairó csapdája

 

 

A dominó eldőlt

Az újévi köszöntőben tett utalások sajnos sokkal hamarabb manifesztálódnak, mint ahogy a legoptimistább szemléletünk mellett várhattuk.

Az események sodrában, a jelenségek kiváltó okát vizsgálva elérkezünk egy nagyon fontos tényezőhöz:

a tömegek befolyásolásának kérdéséhez.

Az iszonyú következményeket látva, rádöbbenhetünk, hogy a kérdés összefügg tudatosságunk (és ezáltal a Teremtő Isten) rejtelmeinek jelenlegi ismeretlenségével, ám ezen a ponton kényszerűségből, már más megközelítést kell alkalmaznunk.

Az emberiség történelmét ez idáig alapvetően a tömegek manipulációja, és az arra tett kísérletek határozták meg. Hitler nyílt, elsöprő erejű tömegbefolyásolásának következményei óta, ez a tény csaknem nyílt titok. Mint ismeretes, a történelem ismétli önmagát, jelenleg egy ősrégi, ám roppant kézenfekvő módszer kerül alkalmazásra.

Oszd meg és URALKODJ!

A Kairó utcáin jelenleg zajló, mélységesen megrázó események jól mutatják, mennyire embertelen módszerről van is szó. Megláthatjuk emberi mivoltunk sötét oldalát, amely jelenleg, meglehetősen magára hagyott utcai vérengzés formájában üt vissza, olyan emberek kárára, akik valójában a humán pszichológia egyik alapjelenségének áldozatai.

"A tömeghisztéria a pszichológiában annak a jelenségnek adott név, amikor ugyanazok a hisztériás tünetek egyszerre egynél több embernél jelentkeznek. (...) Tágabb értelemben tömeghisztériának mondhatóak bizonyos politikai, filozófiai, vallási nézetek elterjedése is. Egy eklatáns példa erre a rasszizmus." (Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6meghiszt%C3%A9ria)

A jelenlegi világgazdasági és nemzetközi politikai helyzetben egyetlen nemzetnek sem szabad eljutnia eddig! Azonnal megjegyzem hogy ugyanakkor egyetlen nemzetet sem okolhatuk érte, amelyik eljut. Ne feledjük, a még előttünk álló emberfeletti szenvedésen és kihívásokon csak akkor juthatunk át testileg és lelkileg minél inkább épségben, ha nem ítélkezünk! A sors iróniája, hogy a megosztottságot pont a "békés átmenet biztosításának" ígérete szüli. A béke ígérete, mely sajnos megkésve érkezett. 

A korábbi bejegyzéseknek megfelelően hangsúlyos az a tény, hogy nagyon sokat tehetsz te magad is! Informatikai fejlettségünk befolyásoló szerepe (pl. közösségi oldalak révén) a történtekben nem vitatott kérdés. Segíts ezen üzenetet eljuttatni minél több embernek. Használhatóak a közösségi oldalak, hasonló témájú fórumok, ismert jobboldali (sokak által szélsőségesnek ítélt) portálok, és további informatikai rendszerek, melyekkel kultúráltan, a spam jellegű zaklatásokat elkerülve tudunk információkat átadni. Indulhatnak vitafórumok, tanácskozzunk. Tegyük ezt ha más nem saját magunkért, azért Kedves Olvasó, mert pontosan ez a "szebb jövő" útja. Ez az egyetlen mód, hogy amikor a megosztottság elér minket, egységben maradhassunk. Használjuk ki.

A parlamentális demokrácia ma már technológiai értelemben elavultnak mondható. Igaz ugyan, hogy a rendszer szellemi munkánk eredménye, mégsem tökéletes. Ennek oka, hogy gondolati úton, csaknem lehetetlen tökéletes rendszert alkotni, ugyanis a születendő rendszernek korlátot szab az adott korban jellemző tudatossági szint. Borzasztó, hogy a világ háborúinak nagy része végső soron azért tört ki, mert a világ aktuális társadalmi, nemzetközi gazdasági, és főleg filozófiai berendezkedése le volt maradva az elért fejlettségi szinthez képest. A lehetséges következmények aktuális történelmi példája a jelenlegi kairói esemény. Nyilván nem a parlamentális demokrácia ellen harcolnak, ám kétségtelen hogy annak hibái, gyengeségei szolgálnak az események táptalajául. Le kell vonnunk a tanúságot, rendszerünk nem tökéletes, több száz halálos áldozat néhány nap alatt pedig már mindenképpen figyelemre méltó "hiba". Természetesen mindannyian jól tudjuk, hogy a leggyakoribb rendszerhibák, a korrupciós lehetőségek mélyen gyökereznek hazánkban is.

A legtöbb elemző és újságíró egyetért abban, hogy új korszak van születőben. Nagyon fontos hogy ezt az átmenetet békés körülmények között tudjuk végrehajtani, átélni. Minden egyes ma élő ember aki csak teheti, figyelje a világ eseményeit, különös tekintettel hazája külpolitikai lépéseire! Népi kezdeményezések, népszavazások, békés tanácskozások (akár internetes formák) keretében, ahol csak lehet érvényre kell juttatni a többségi akaratot, amely kétséget kizáróan a béke kell hogy legyen.

A legfőbb feladatunk: izolálnunk kell a háborút!

Nem engedhetjük hogy a mérhetetlen szenvedés tovaterjedjen. Minden kortárs, rátermett, demokratikus vezetőnek fent kell tudni tartani a békét. A legalapvetőbb feladat egy jóléti társadalom irányításában, a béke fenntartása. Tanuljunk azon nemzetek nagyszerű példájából, akik a történelem során nem léptek be a háborúkba!

Az ÖSSZES televízió és rádió csatorna közléseit óvatosan fogadjuk, hatásukra ne ragadtassuk el magunkat. Válasszuk az információáramlás minél inkább érdekfüggetlen változatait.

A szent napig, melyiken majd a nap úgy kel fel, hogy a világon sehol nincs háború,

nem vagyunk elegen.

 

 

A következő linkhez nincs komment. Teljesen abszurd.

http://rtlklub.hu/hirek/kulfold/cikk/354433

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utaszebbjovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr32634938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása