HTML

Út a Szebb Jövőbe

A globális gazdasági, és emberi válság kezelési lehetőségei. A blog minden egyes részlete szabadon terjeszthető. A szebb jövő csak hit, és idő kérdése. Hogy mennyi idő, rajtunk múlik.

Friss topikok

  • egy magyar lélek: twitter: egymagyar (2011.02.05. 16:04) Az EU egységének vége
  • egy magyar lélek: @Endru: Köszönöm. Egyenlőre már az is pozitív fordulat lenne, ha kialakulna egyfajta kommunikáció ... (2010.09.09. 00:36) Bevezető

Linkblog

Új világrend hajnalán

2010.07.27. 16:29 egy magyar lélek

"Ez mind szép és jó, de ugyan mit tehetnék én?" - Többet, mint hinnéd Barátom

 

A média hatalmas szerepet játszik az idegen érdekek felé való függőségünk és kiszolgáltatottságunk fenntartásában. Ez a jelenség leginkább egyoldalúságában érhető tetten, külföldi hitelek és multinacionális cégek termékei százával, sehol az igazi emberek, honfitársaink érdekei.

Léteznek nemzeti érzelmű honlapok, ám meghatározó részük meglehetősen erőszakos, vádló jellegű, így csak honfitársaink egy kisebb részéhez képesek eljutni. Nyilvánvaló, hogy ezen hazafias, gyakran területi revízionista törekvéseket a feltétlen hazaszeretet szüli, a történelem azonban más utat jelölt ki számunkra. Képzeljük el, ha jelenleg egy nagyobb Magyarország létezne, ott is külföldi hitelekből építkeznénk, és nagyobb területen tombolna a munkanélküliség… Majd ha nemzetközileg is példaértékű, erős, önálló gazdaságot hozunk létre, szomszédainkkal baráti szövetségben élve, közös jövőt teremthetünk. Ehhez előbb, végre, meg kell tanulnunk megbecsülni, és jól kihasználni azt, amink van. A jövő mindenképpen a békés megoldásoké lesz. Többször bebizonyította már a történelem, hogy egy szembenállásokon és elnyomáson alapuló rendszer nem lehet hosszútávon életképes. 

Mai modern, fejlett kommunikációval rendelkező világunkban rövid idő alatt elterjedhet egy olyan szellemiség, amely önbecsülést, hitet, és mindenek felett álló tudatosságot ad honfitársainknak. Tudatosságot, mely nélkül soha nem fogunk jobb életet élni.

Ne féljünk beszélni róla minél többet, több mindenkivel. Beszéljünk arról, hogy lehetnénk pénzügyileg és gazdaságilag sokkal önállóbb, büszke nemzet, békés, boldog, sikeres emberekkel. Beszéljünk egy olyan magyar mezőgazdaságról mely méltó múltbéli hírnevéhez, olyan egészségügyi rendszerről, amely végre valódi reformok után, elégedettségre adhat okot orvos és páciens részéről egyaránt (hamarosan kifejtésre kerülnek). Sokan érezzük legbelül, hogy mindez lehetséges, mégis, a vádaskodáson túl az elmúlt húsz évben nemigen jutottunk.

Használjuk ki az internet adta korlátlan szabadságot, terjesszünk el egy olyan új szellemiséget, amely hiten, tudatosságon, és jó szándékon alapulva mindannyiunk számára elhozhatja a Szebb Jövőt!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utaszebbjovobe.blog.hu/api/trackback/id/tr792180242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása